Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 středa 24.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - stalo se...



Jak se „vypořádat“ s vandalismem ?

 Kategorie: Zpravodaj - stalo se...

datum: 6.12.2004
Jak se „vypořádat“ s vandalismem ?



Krátkým článkem bych chtěl navázat na postesknutí Ing.M.Tupého „Je mi líto potomků !“ ze Zpravodaje 10-11/2004.

Negativní projevy vandalismu, porušování zákonů, nedodržování pravidel silničního provozu, svévolné poškozování životního prostředí – to jsou dnes asi běžné atributy života. Jako člověk vzešlý z neziskového sektoru jsem se s podobnými jevy setkával již dříve. A vždy jsem k „likvidátorům“ cítil vlastně lítost – většinou jsou to totiž lidé, kteří si jednak neváží práce druhých, a jednak si nedokáží spojit rovnici obecní záležitosti = naše společné peníze. Protože si ale na rozdíl od nich našich společných majetků a naší zastupitelské práce (tak jako jiné dobré práce) vážím, rozhodl jsem se po projednání se členy Rady města pro následující kroky směřující snad ke zlepšení současného stavu.

S vedením POLICIE ČR, služebny Blovice jsme dohodli zvýšení počtu kontrol na předem vytipovaných místech Spálenopoříčska. Pod důslednější kontrolou se tak ve večerních a nočních hodinách od 1.12.2004 ocitnou především tato místa: - náměstí Svobody, zámecký park, nové hřiště u základní školy, soustava sportovišť u řeky (tenisové, dětské, fotbalové, baseballové a hasičské hřiště), autobusové nádraží, areál bývalého statku, nový altán na křižovatce ulic Rodáků x Pod Obecníkem atd. Pevně věřím, že častější kontroly těchto prostranství poněkud omezí nežádoucí jevy.

Aktivnější občany jsme se pak rozhodli vyzvat k jiné formě nátlaku na nepolepšitelné jedince. Po vzoru některých městských úřadů zahajujeme kampaň FOTKOU PROTI VANDALISMU, která by měla za cíl zmapování našich nejčastějších prohřešků. Na konci kampaně se rozhodneme, zda došlé fotografie vystavíme na tabulích MěÚ, na webových stránkách, nebo zda uspořádáme výstavu s danou problematikou. Doručte tedy fotografie s náměty vandalismus, poškozování životního prostředí, porušování dopravních předpisů atd. na radnici nebo na mail mistostarosta@spaleneporici.cz. Na foto laskavě uveďte jméno autora, datum a místo pořízení přestupku.

Závěrem ujištění - rozhodně nechceme nikoho šikanovat ani pronásledovat, ale každoroční desetitisícové částky na obnovu a opravy městského majetku nás nutí vyzkoušet i tyto netradiční metody. Podle mého názoru ztratit nemáme co – můžeme všichni jedině získat.

L.T.

Libor Toman 


   [zobrazeno (1), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08