Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 28.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - stalo se...



Regionální přeshraniční spolupráce - zkušenosti a nápady v oblasti rozvoje venkova

 Kategorie: Zpravodaj - stalo se...

datum: 29.9.2003
Cílem semináře konaného ve dnech 25.9. - 26.9.2003 bylo předat praktické zkušenosti měst a obcí, které mají aktivní přeshraniční spolupráci s bavorskou stranou zástupcům obcí, které s touto spoluprací začínají.
Seminář, který pořádala pracovní skupina pro zemědělství a obnovu venkova pro přeshraniční spolupráci mezi Plzeňským krajem, Horním Falckem a Dolním Bavorskem ve spolupráci s Plzeňským krajem, byl zahájen teoretickou částí ve školícím středisku v Neukirchenu b.Hl.Blut. Účastníci, především starostové měst a obcí, které již delší dobu spolupracují na obou stranách hranice, prezentovali konkrétní výsledky své práce. Byla představena celá řada projektů, které přispívají nejen ke zlepšení sousedských vztahů a porozumění mezi oběma národy, ale i ke zlepšení infrastruktury. Vystoupení byla organizována tak, že většinou na vystoupení starosty z jedné strany hranice navázal jeho kolega z druhé strany.
Odpoledne přejeli účastníci na Dobrou Vodu u Hartmanic, kde měli možnost se seznámit s muzeem Šimona Adlera a v místním kostele se skleněným oltářem a křížovou cestou rovněž ze skla. Oba projekty (oltář a křížová cesta) spolufinancované z různých tuzemských zdrojů i ze zdrojů EU představila jejich autorka paní Vladimíra Tesařová. Večer se účastníci sešli v Eurocampu v Běšinech postaveného za finančního přípěvku z programů Phare a SAPARD. Průvodcem odborné části večera byl starosta obce pan František Vlček. Odbornou část vhodně doplnil večerní společenský program.
Druhý den pokračovala praktická část semináře návštěvou obce Klenčí pod Čerchovem, kde starosta obce pan Karel Smutný seznámil přítomné nejen s projekty obce, ale i mikroregionu Chodská liga.
Další exkurze se týkala revitalizovaného horního náměstí ve Švihově, kde za podpory z programu SAPARD byla vytvořena jeho nová podoba. Průvodcem byl pan starosta Václav Petrus.
Poslední exkurze se uskutečnila do čistírny odpadních vod v Klatovech postavené za příspěvku z programu Phare.
Celý program byl opět zakončen v Eurocampu v Běšinech vystoupením Dr. Jiřího Horáčka z MMR.
Programu se po oba dva dny účastnil i zástupce hejtmana Plzeňského kraje pan Stanislav Rampas a zástupce vlády Horní Falc pan Oskar Heitzer, se kterými mohli účastníci neformálně diskutovat nejen o problematice dané programem semináře. Na závěr se účastnící shodli, že seminář byl přínosný a podnětný i pro zástupce obcí s rozvinutou přeshraniční spoluprací a že by bylo vhodné ho zopakovat příští rok v dalších okresech Plzeňského kraje.
Seminář po technické stránce zabezpečovala Úhlava o.p.s.

Ivo Šašek (Úhlava o.p.s., CompAct Bohemia s.r.o.)


zobrazení fotogalérie

   [zobrazeno (25), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08