Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pondělí 29.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Krok k rozpočtu

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 11.2.2006
Větší flexibilita budoucích rozpočtů s cílem lépe reagovat na rychle se měnící svět, stanovení základních pravidel pro nový Evropský fond pro přizpůsobení globalizaci, souhrnné přezkoumání rozpočtu Evropské unie na období 2008/2009 - to jsou hlavní prvky návrhu interinstitucionální dohody, kterou předložila Evropská komise. Komise tím reaguje na připomínky Evropského parlamentu k návrhu finančního výhledu na roky 2007 až 2013. Komise předpokládá, že návrh dohody přispěje k jednání mezi ní, parlamentem a radou.

Větší flexibilita budoucích rozpočtů s cílem lépe reagovat na rychle se měnící svět, stanovení základních pravidel pro nový Evropský fond pro přizpůsobení globalizaci, souhrnné přezkoumání rozpočtu Evropské unie na období 2008/2009 - to jsou hlavní prvky návrhu interinstitucionální dohody, kterou předložila Evropská komise. Komise tím reaguje na připomínky Evropského parlamentu k návrhu finančního výhledu na roky 2007 až 2013. Komise předpokládá, že návrh dohody přispěje k jednání mezi ní, parlamentem a radou. „Je třeba se dohodnout do dubna," prohlásil předseda komise José Manuel Barroso s tím, že pokud se tento termín nestihne, bude jen těžko možné začít aplikovat nové programy EU od počátku příštího roku.

Uspokojení z uzavření dohody o finančím výhledu na roky 2007 až 2013, k níž dospěla v prosinci na svém summitu Evropská rada, zchladil v lednu Evropský parlament svým zamítavým stanoviskem. Komise se proto snaží svízelnou situaci vyřešit návrhem zmíněné interinstitucionální dohody. Jejím záměrem je zajištění dostatečné flexibility budoucích rozpočtů. Zatímco nyní disponuje nástroj umožňující flexibilitu pouze 200 miliony eur ročně a používá se téměř výhradně na činnosti mířící mimo EU, do budoucna by měl mít až 700 milionů eur ročně (tedy celkem téměř pět miliard eur) a daleko širší uplatnění. Dohoda také přináší návrh pravidel Evropského fondu pro přizpůsobení globalizaci. Do něj by mělo jít asi 3,5 milirdy eur. Měl by podporovat lidi, které postihly důsledky významných strukturálních změn na světových trzích, a pomoci jim při rekvalifikaci a hledání práce. Návrh také počítá s tím, že v letech 2008/2009 předloží komise parlamentu a radě souhrnnou Bílou knihu. Ta se bude zabývat detailní analýzou struktury rozpočtu, tedy výdajů a příjmů unie.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08