Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 19.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Rybáři musí letos ctít přísnější pravidla

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 13.4.2005
Tuto sobotu odstartuje letošní rybářská sezóna na pstruhových vodách. Nejenom na nich ale musejí sportovní rybáři počítat s nově zavedenými přísnějšími pravidly lovu. Kdy, kde, za jakých podmínek a jak velké ryby lze v různých revírech lovit, upravuje nový zákon, doplněný některými zpřísňujícími pravidly platnými pouze na území spravovaném jihočeskou částí Českého rybářského svazu (ČRS). Mezi obecně platné nové předpisy patří například povinnost zapsat před zahájení lovu do povolenky číslo revíru a datum, následně pak úlovek. Tyto údaje mají sloužit k vyhodnocení vytíženosti revírů a zlepšení zarybňování. Vlastní jihočeská pravidla mají regulovat lov některých druhů a mohou se v revírech lišit.


Tuto sobotu odstartuje letošní rybářská sezóna na pstruhových vodách. Nejenom na nich ale musejí sportovní rybáři počítat s nově zavedenými přísnějšími pravidly lovu. Kdy, kde, za jakých podmínek a jak velké ryby lze v různých revírech lovit, upravuje nový zákon, doplněný některými zpřísňujícími pravidly platnými pouze na území spravovaném jihočeskou částí Českého rybářského svazu (ČRS).
Mezi obecně platné nové předpisy patří například povinnost zapsat před zahájení lovu do povolenky číslo revíru a datum, následně pak úlovek. Tyto údaje mají sloužit k vyhodnocení vytíženosti revírů a zlepšení zarybňování. Vlastní jihočeská pravidla mají regulovat lov některých druhů a mohou se v revírech lišit.

„V rámci našich revírů jsme zvýšili míru kapra na 40, sumce na 90 a lipana na 40 cm. Zavedli jsme míru amura 50 centimetrů a vyhlásili celoroční hájení parmy,“ popsal některé novinky hospodář Jihočeského územního svazu ČRS Milan Hladík. Nejvíce změn zaznamenali pravidla lovu lososovitých ryb. Byl například obnoven všeobecný zákaz lovu na pstruhových revírech od 1. ledna do 15. dubna a od 1. do 31. prosince, zavedeno omezení lovu lososovitých ryb pouze na tři dny v týdnu či pravidlo, že ponechat si lze pouze jednu rybu větší než 45 centimetrů. Veškeré úpravy řádu rybáři naleznou v soupisu revírů pro rok 2005.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08