Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 29.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



ČR je zatím nejúspěšnější v čerpání bruselských podpor

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 1.9.2004
Čeští zemědělští podnikatelé dokázali již odčerpat 1,332 milionů EURO ze záruční sekce Evropského zemědělského orientačního a záručního fondu (EZOZF) a vedou mezi nově přistoupivšími zeměmi v čerpání těchto bruselských zdrojů. Informovala o tom dnes tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Jitka Sluková. Prostředky čerpali podle jejích údajů podnikatelé z ČR především na subvencovaný vývoz mléka a mléčných výrobků a na podpory při použití sušeného odstředěného mléka při zpracování na kasein. „Slovensko dosáhlo zhruba na pětinu a Poláci na necelá dvě procenta z našeho objemu,“ konstatovala na základě informací Evropské komise Sluková. Na bruselské červencové výplatní listině ze záruční sekce EZOZF se z nováčků totiž ocitla zatím jen trojice Česko, Slovensko a Polsko.

Čeští zemědělští podnikatelé dokázali již odčerpat 1,332 milionů EURO ze záruční sekce Evropského zemědělského orientačního a záručního fondu (EZOZF) a vedou mezi nově přistoupivšími zeměmi v čerpání těchto bruselských zdrojů. Informovala o tom dnes tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Jitka Sluková. Prostředky čerpali podle jejích údajů podnikatelé z ČR především na subvencovaný vývoz mléka a mléčných výrobků a na podpory při použití sušeného odstředěného mléka při zpracování na kasein. „Slovensko dosáhlo zhruba na pětinu a Poláci na necelá dvě procenta z našeho objemu,“ konstatovala na základě informací Evropské komise Sluková.

Na bruselské červencové výplatní listině ze záruční sekce EZOZF se z nováčků totiž ocitla zatím jen trojice Česko, Slovensko a Polsko.

Podle Slukové vydal přitom SZIF za první čtyři měsíce po vstupu ČR do EU například již

480 vývozních a 350 dovozních licencí, a to první měsíc dokonce i pro žadatele z okolních přistupujících zemí, které agenturu k datu vstupu do EU neměly. SZIF také přijal přes 750 záruk a zaevidoval 250 žádostí o vývozní subvence, přičemž většinu z nich již také vyplatil.

Nosným pilířem dotací pro zemědělce jsou nicméně přímé platby (SAPS) vyplácené na hektar, jejichž celková výše činí téměř 6,4 mld. korun. Podle dosud platné legislativy je možné začít vyplácet SAPS od 1. prosince 2004 (do dubna 2004). Podle Slukové ale v polovině září zasednou v Bruselu zástupci všech 25 členských států ve výboru pro přímé platby nad novelou Nařízení komise 2199/2003 a budou jednat o dřívějším termínu pro počátek výplat mohlo by to být už od 16. října. „Je to pochopitelně v zájmu české zemědělské veřejnosti a naši zástupci ve výboru budou tento návrh prosazovat.

Ještě dříve - už v průběhu září by SZIF mohl začít s prvními výplatami prostředků z Horizontálního plánu rozvoje venkova (HRDP 6,5 mld. celkem),“ zdůraznila Sluková.

Upozornila také, že během roku musí SZIF přijmout a zpracovat na 60 tisíc žádostí pro padesát druhů nejrůznějších podpor. Vedle tržních opatření u celkem 22 komodit, má totiž instituce na starost ještě rozvoj venkova pomocí opatření z programu Horizontální plán rozvoje venkova, přímé platby a administraci Operačního programu Zemědělství.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08