Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 25.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Jihozápad Čech už získal z Evropské unie miliardy

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 24.8.2004
Jihočechům a Západočechům se podařilo v uplynulých osmi letech získat z prostředků Evropské unie na společné aktivity s Rakouskem a Německem kolem patnácti miliard korun. Vyplývá to z bilance projektů přeshraniční spolupráce Phare CBC v Jihočeském a Plzeňském kraji především se sousedy v Dolním a Horním Rakousku i Bavorsku. "Jen v Nových Hradech jsme s evropskou dotací mimo jiné opravili komunikace po povodních, vystavěli parkoviště u Terčina údolí a obnovili historickou kovárnu na přístupové cestě k hradu. Samozřejmě že se na čerpání financí z fondů Evropské unie, tentokrát už převážně strukturálních, intenzivně připravujeme," konstatoval starosta Nových Hradů František Štangl (ODS).

Jihočechům a Západočechům se podařilo v uplynulých osmi letech získat z prostředků Evropské unie na společné aktivity s Rakouskem a Německem kolem patnácti miliard korun.

Vyplývá to z bilance projektů přeshraniční spolupráce Phare CBC v Jihočeském a Plzeňském kraji především se sousedy v Dolním a Horním Rakousku i Bavorsku.

"Jen v Nových Hradech jsme s evropskou dotací mimo jiné opravili komunikace po povodních, vystavěli parkoviště u Terčina údolí a obnovili historickou kovárnu na přístupové cestě k hradu. Samozřejmě že se na čerpání financí z fondů Evropské unie, tentokrát už převážně strukturálních, intenzivně připravujeme," konstatoval starosta Nových Hradů František Štangl (ODS). Dodal, že z peněz PHARE vzniká ve městě v novém vědeckém centru bioreaktor, který bude sloužit k zrychlené kultivaci řas a jeho činnost bude možné využít například ve farmacii.

K lepší koordinaci aktivit přeshraniční spolupráce přispívá významnou měrou, jak Štangl podotkl, i nově vzniklý euroregion Silva Nortica, který sdružuje města i menší obce Českobudějovicka, Jindřichohradecka, Písecka a Táborska a části Dolního Rakouska.

"V rámci euroregionu působí už několik pracovních skupin, které řeší specifické oblasti, pomocí projektů v rámci programů EU. Jedná se například o zemědělství, podnikání, životní prostředí, dopravu, spolupráci měst a obcí nebo oblasti sociální a zdravotnictví," doplnil starostu jednatel euroregionu Silva Nortica Pavel Hložek.

Připomněl, že program PHARE pro české žadatele letos končí. O podporu projektů založených na přeshraniční spolupráci však mohou kraje, města, obce, neziskové organizace, ale i podnikatelé žádat zejména prostřednictvím programu INTERREG III. A, popřípadě operačních programů.

"Zájmem Jihočeského kraje samozřejmě je, aby na jeho území plynulo maximum financí z fondů Evropské unie. Proto jsme již dvakrát vypsali granty na podporu vypracování žádostí a projektů. Letos v červnu jsme přípravu projektů do Společného regionálního operačního programu podpořili částkou patnáct miliónů korun, v těchto dnech jednáme o přerozdělení dalších zhruba deseti miliónů korun pro tyto účely," řekl Právu hejtman Jan Zahradník (ODS). Je přesvědčen, že snahy Jihočeského kraje o podporu zpracování projektů do programů EU se začínají zúročovat, neboť v jižních Čechách se v rámci celé České republiky zrodilo nejvíce projektů, na něž chtějí žadatelé získat finance prostřednictvím Společného regionálního operačního programu.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08