Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



EK navrhuje pro rozvoj venkova téměř 14 miliard eur ročně

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 15.7.2004
Finanční injekce pro rozvoj evropského venkova má z dosavadních zhruba sedmi miliard eur vzrůst až na 13,7 miliardy eur ročně v letech 2007 až 2013. Návrh, který dnes zveřejnila Evropská komise, je součástí balíku rozpočtových plánů. Nová politika rozvoje venkova se má podle komisaře Franze Fischlera výrazně zjednodušit a zbavit byrokracie. Namísto různých programů bude napříště pro venkov určen "jediný rozpočet, jediný program a jediná kontrola".

Finanční injekce pro rozvoj evropského venkova má z dosavadních zhruba sedmi miliard eur vzrůst až na 13,7 miliardy eur ročně v letech 2007 až 2013. Návrh, který dnes zveřejnila Evropská komise, je součástí balíku rozpočtových plánů. Nová politika rozvoje venkova se má podle komisaře Franze Fischlera výrazně zjednodušit a zbavit byrokracie. Namísto různých programů bude napříště pro venkov určen "jediný rozpočet, jediný program a jediná kontrola". Zatímco až dosud byl rozvoj venkova popelkou společné zemědělské politiky, v příštím období - i díky reformě a utlumování dotací - má jít o vyváženější vztah. O finanční obálku se ovšem namísto 15 zemí bude dělit 27 států, po vstupu Bulharska a Rumunska. Fischler předpokládá, že tyto peníze využijí především noví členové. "Je to dobrá zpráva pro všechny obyvatele venkova, protože nový program umožní udržitelný rozvoj.

Cílem je i zabránit exodu obyvatelstva do rychle rostoucích měst," prohlásila komisařka Sandra Kalnieteová, která se s Fischlerem dělí o resort zemědělství a rybolovu. Na venkově, který představuje asi 90 procent rozlohy rozšířené unie, žije asi polovička obyvatel. Program se zaměří na zvýšení konkurenceschopnosti, zlepšení životního prostředí a obhospodařování půdy, jakož i na zlepšení kvality života, diverzifikaci obživy a podporu nezemědělských aktivit. Na konkurenceschopnost a obdělávání půdy musejí členské státy vyčlenit nejméně po 15 procentech prostředků, v případě životního prostředí alespoň 25 procent. Pod tento cíl ale spadají například i podpory farmářům v horských oblastech. Míra spolufinancování EU může dosahovat 50 až 55 procent a v nejchudších regionech až 75 až 80 procent. Nejméně sedm procent prostředků má být vyčleněno na iniciativu Leader, jež podporuje místní rozvoj, a tříprocentní rezerva se nakonec přidělí členským státům s nejlepšími výsledky. Pokud reformu zemědělské politiky provází snižování dotací do zemědělské výroby a podpora dalších způsobů obživy na venkově, týž vývoj má analogii v rybolovu. Fischler dnes představil rovněž návrh zřídit nový fond s ročním rozpočtem okolo 700 milionů eur, určený především regionům závislým na rybolovu.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08