Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Romano Prodi se svými výroky v Evropské komisi stále více izoluje

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 21.10.2002
Romano Prodi se svými výroky v Evropské komisi stále více izoluje Romanu Prodimu dneškem pravděpodobně začíná nejtěžší týden jeho tříletého působení v čele Evropské komise (EK). Jak se o víkendu nepřímo vyjádřili zástupci Evropské lidové strany (EPP) na svém sjezdu v portugalském Estorilu, nevylučují hlasování o vyslovení nedůvěry předsedovi EK. Reagují tak na vyjádření Prodiho v rozhovoru pro francouzský deník Le Monde, kdy označil pravidla Paktu stability a růstu za "stupidní".

Romano Prodi se svými výroky v Evropské komisi stále více izoluje

Romanu Prodimu dneškem pravděpodobně začíná nejtěžší týden jeho tříletého působení v čele Evropské komise (EK). Jak se o víkendu nepřímo vyjádřili zástupci Evropské lidové strany (EPP) na svém sjezdu v portugalském Estorilu, nevylučují hlasování o vyslovení nedůvěry předsedovi EK. Reagují tak na vyjádření Prodiho v rozhovoru pro francouzský deník Le Monde, kdy označil pravidla Paktu stability a růstu za "stupidní". Zároveň by podle něj některá pravidla paktu, která upravují výše vládních deficitů členských zemí Evropské unie, měla být "pružnější a inteligentnější".

Svůj postoj Prodi o víkendu potvrdil. "Žádné ze slov, které jsem v rozhovoru řekl, neberu zpět," cituje předsedu ve svém dnešním vydání deník Handelsblatt. Po větší flexibilitě paktu přitom volají také Francie a Německo, kterým hrozí překročení klíčového limitu rozpočtového deficitu, stanoveného na tři procenta hrubého domácího produktu. Francouzský ministr financí Francis Mer Prodiho slova uvítal.

V komisi se její předseda naopak stále více dostává do izolace. Podle komisaře pro měnové záležitosti Pedra Solbese je pakt dostatečně flexibilní. Za jeho slova se postavila také komisařka pro rozpočet Michaele Schreyerová. "Nemám žádné pochopení pro to, že předseda komise jako nejvyšší ochránce smlouvy EU, toto dílo označuje za stupidní," řekl Handelsblattu další komisař, který si nepřál být jmenován.

Kritika Prodiho bude ještě více znatelná při summitu Evropské unie koncem tohoto týdne. Své výtky podle Handelsblattu vyjádří především zástupci těch států, jejichž rozpočty jsou vyrovnané.

Kvůli předsedovi tak nyní podle některých politiků trpí celá komise. Hans-Gert Pöttering z EPP ve svém pátečním dopise komisi například píše, že "očividně ztrácí svou nezávislost a stále více jedná pod tlakem některých velkých členských států unie".

Hospodářské noviny 21.10.2002

 


   [zobrazeno (151), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08