Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Hejtman není nadšen formou kampaně pro vstup do EU

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 2.6.2003
Jihočeský hejtman Jan Zahradník (ODS) není nadšený formou, jakou se vede kampaň ve prospěch vstupu České republiky do Evropské unie. Tvrdí, že by se rozhodně neměla podobat reklamním spotům na nový výrobek.

Jihočeský hejtman Jan Zahradník (ODS) není nadšený formou, jakou se vede kampaň ve prospěch vstupu České republiky do Evropské unie. Tvrdí, že by se rozhodně neměla podobat reklamním spotům na nový výrobek.

"Rozhodnutí občanů o vstupu do EU je natolik závažné, že kampaň vedená formami reklamního trhu není na místě. Občan bude mít historickou příležitost spolurozhodovat o budoucnosti země, a to by měl činit na základě dostatečného množství kvalitních informací. Zcela se proto přikláním k názoru, že to, co doposud nabídla občanům vládou financovaná kampaň, by mohlo mít kontraproduktivní účinek," řekl Zahradník. Připomněl, že Jihočeský kraj se rozhodl jít jinou cestou a přestože z peněz na kampaň nedostal ani korunu, snaží se poskytnout občanům především informace a seriózní diskusi o Evropské unii.

Infostánek na úřadu

"Již v únoru jsme na krajském úřadu otevřeli infostánek, kde jsou pro každého zájemce k dispozici tiskoviny o EU. Příchozí zde mají rovněž možnost podat si jakýkoli písemný dotaz vážící se k problematice našeho členství v EU a my jim zprostředkujeme fundovanou odpověď. To, že často přicházejí do našeho infostánku studenti, kteří se ještě nemohou nadcházejícího referenda zúčastnit, je z našeho pohledu rovněž důležité. Nemůže nám přece jít jen o přípravu občanů k samotnému referendu, ale především k budoucímu aktivnímu životu v pospolitosti evropského společenství," zdůraznil hejtman. Krajský úřad připravil například pro studenty gymnázií soutěž Znáte Evropskou unii?, během níž si 4. června změří míru svých znalostí. Spoluobčanům nabídl ve svých prostorách diskusní odpoledne o vstupu ČR do EU a pozval na ně fundované odborníky. Spolupodílí se rovněž na semináři Evropská unie a my v Townshend International School v Hluboké nad Vltavou, kde účast přislíbil i viceprezident Evropského parlamentu Graham R. Watson. "Máme za to, že debaty o EU jsou závažné a nepatří na náměstí. Sám jsem si to ověřil, když jsem na jednu z nich přijal pozvání. Ani se nedivím, že kromě moderátora mě na českobudějovickém náměstí asi nikdo neposlouchal," podotkl hejtman. Podle jeho mínění má daleko větší význam například současná aktivita Jihočeské hospodářské komory, která zřizuje v kraji Informační místa pro podnikatele, poskytující praktické rady související se vstupem do EU. "Zejména malé a střední podnikání se postupně ocitne v nových podmínkách, na které je třeba se připravit. V informačních místech získají podnikatelé potřebné informace například o změnách v legislativě v rámci jednotného evropského trhu, o možných formách podpory podnikání a strukturálních fondech. Informační místa pro podnikatele nabídnou i odborné poradenství k předkládání projektů," tvrdí Zahradník.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08