Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Obce se dočkají peněz z Fondu solidarity EU

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 7.5.2003
Jihočeské obce postižené loňskými povodněmi, které požádaly o dotace z Fondu solidarity Evropské unie, mají naději, že se peněz brzy dočkají. Informovala o tom mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková s tím, že ministerstvo financí rozhodlo o urychlení složité a časově náročné agendy. Krajský úřad Jihočeského kraje tak mohl už v závěru minulého týdne doručit na ministerstvo podklady od 55 obcí na dotace ve výši 31 miliónu korun.

Jihočeské obce postižené loňskými povodněmi, které požádaly o dotace z Fondu solidarity Evropské unie, mají naději, že se peněz brzy dočkají. Informovala o tom mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková s tím, že ministerstvo financí rozhodlo o urychlení složité a časově náročné agendy.
Krajský úřad Jihočeského kraje tak mohl už v závěru minulého týdne doručit na ministerstvo podklady od 55 obcí na dotace ve výši 31 miliónu korun. Zbylé žádosti na dalších 23 miliónů korun, by měly být předány do konce tohoto týdne. Jedná se o prvý okruh žádostí na pokrytí nákladů, které obce vynaložily ze svých zdrojů na záchranu života a zdraví občanů i zabránění škod na majetku během povodní. "Zatím vše nasvědčuje tomu, že budou z Fondu solidarity EU uhrazeny v plné výši. Poněkud složitější situace je však v případě druhého okruhu žádostí, které se týkají nákladů obcí na obnovu povodněmi zasaženého území. Z fondu solidarity EU, který přispěl České republice čtyřmi miliardami korun, by mělo na základě rozhodnutí vlády přijít do Jihočeského kraje celkem 570 milionů korun. Na druhý okruh žádostí tedy zbývá 518 milionů korun, avšak obce požadují více než 800 milionu korun," konstatovala mluvčí. Ředitel krajského úřadu Jan Stráský dodal, že podle původních pokynů ministerstva pro místní rozvoj shromažďoval kraj od obcí faktury uhrazené i dosud neuhrazené, včetně potvrzených objednávek vystavených do 18. prosince minulého roku. Po aktuální úpravě pravidel pro poskytnutí dotací však nyní musí vyřadit všechny doklady na částky uhrazené z darů a povodňových kont. "Je tedy zatím otázkou, zda se dokážeme přiblížit k přidělené sumě 518 milionů korun, či zda budeme muset přistoupit k nějaké redukci," upřesnil Stráský. Podotkl, že v takovém případě by rozhodnutí o postupu krácení požadavků obcí náleželo radě kraje.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08