Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 27.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Evropa řeší spor o peníze pro kandidáty

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 8.4.2003
Evropa řeší spor o peníze pro kandidáty Evropská unie se včera pokoušela vyřešit spor o peníze na rozšíření. Do uzávěrky tohoto vydání nebyly výsledky trialogu jasné. Spor vyvolal před dvěma měsíci Evropský parlament nespokojený, že státy EU loni v prosinci v Kodani dojednaly rozpočet pro přijetí 10 vstupujících zemí, aniž by se poslanců kdokoliv zeptal. EP přitom schvaluje rozpočet Unie a kontroluje její hospodaření.

Evropa řeší spor o peníze pro kandidáty

Evropská unie se včera pokoušela vyřešit spor o peníze na rozšíření. Do uzávěrky tohoto vydání nebyly výsledky trialogu jasné. Spor vyvolal před dvěma měsíci Evropský parlament nespokojený, že státy EU loni v prosinci v Kodani dojednaly rozpočet pro přijetí 10 vstupujících zemí, aniž by se poslanců kdokoliv zeptal. EP přitom schvaluje rozpočet Unie a kontroluje její hospodaření.

Poslanci mají zítra schválit rezoluci k rozšíření, která otevře cestu k podpisu Přístupové dohody příští týden v Athénách. Předseda rozpočtového výboru EP Terence Wynn donedávna vyhrožoval, že pokud se spor nevyřeší ke spokojenosti Evropského parlamentu, mohli by poslanci zbrzdit harmonogram rozšiřování.

Proto se na okraj plenárního zasedání ve Štrasburku včera večer sešel takzvaný "trialog" - rozpočtový výbor EP, komisařka pro finance Martine Schreyerová a zástupce Řecka, předsedající země EU. Řecký ministr zahraničí Jorgos Papandreu ale měl podle zákulisních zpráv pro setkání silný mandát k uzavření kompromisu.

Poslanci totiž využili své právo a žádali na rozšíření dodatečných 600 milionů eur. Dvě schůzky uvedené trojice nedospěly k žádnému závěru, protože státy EU odmítly otevírat problém "kodaňského finančního balíku", který se jen těžko v prosinci podařilo dojednat.

Evropská komise se proto snažila prosadit návrh, aby se do rozpočtu pro deset nových členů přidalo dalších 300 milionů eur z rezerv. Evropský parlament to odmítl. Včera mělo Řecko poslancům předložit vylepšenou nabídku 450 milionů eur. "Situace není úplně standardní. Předseda EP Pat Cox nám ale řekl, že parlament si uvědomuje význam rozšíření EU a svou odpovědnost a kompetenční spor o peníze neohrozí termín podpisu Přístupové dohody," řekl Hospodářským novinám český velvyslanec při EU Pavel Telička. Poslanci by tedy zítra měli doporučit, aby 10 vstupujících zemí podepsalo Přístupovou dohodu a získalo členství v EU v roce 2004.

Hospodářské noviny 8.4.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08