Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 9.května 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Firmy protestují proti tendru o EU

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 11.2.2003
Firmy protestují proti tendru o EU Dvě agentury, které měly zájem o státní zakázky spojené s propagací vstupu do Evropské unie, mohou vládě zkomplikovat přípravu kampaně. Časopis Marketing & Media v pondělí upozornil, že firmy OMD Czech a T.T.V. podaly námitky proti výsledku tendru, v němž si Ministerstvo zahraničních věcí vybíralo agenturu, která má nakoupit prostor pro "evropskou" reklamu v médiích. Pokud by firmy trvaly na důsledném prošetření protestů, může to přípravu projektu zdržet o několik týdnů.

Firmy protestují proti tendru o EU

Dvě agentury, které měly zájem o státní zakázky spojené s propagací vstupu do Evropské unie, mohou vládě zkomplikovat přípravu kampaně.

Časopis Marketing & Media v pondělí upozornil, že firmy OMD Czech a T.T.V. podaly námitky proti výsledku tendru, v němž si Ministerstvo zahraničních věcí vybíralo agenturu, která má nakoupit prostor pro "evropskou" reklamu v médiích. Pokud by firmy trvaly na důsledném prošetření protestů, může to přípravu projektu zdržet o několik týdnů.

Jana Adamcová, která na ministerstvu za kampaň zodpovídá, nejprve řekla, že informace o potížích jsou zavádějící. "Výběrová řízení ještě probíhají a není tedy proti čemu protestovat," tvrdila.

"Nechápu, jak mohla paní ředitelka něco takového říci, když jsme výsledky tendru dostali messengerem už 29. ledna," reagoval šéf společnosti T.T.V. Tomáš Bílý. "Podle dokumentů, které nám ministerstvo zaslalo, jsme končili na třetím místě," dodal.

Až večer Adamcová potvrdila, že informace o protestech jsou pravdivé.

Soutěž vyhrála společnost Carat, která nabídla své služby za 70 miliónů korun. Druhý Starcom Worldwide počítal se 114 milióny korun, třetí T.T.V. pak hovořilo o 86 miliónech. Finanční nabídka nebyla jediným kritériem, rozhodovaly také reference, zkušenosti a kvalita. Faktem je, že zástupci ministerstva zahraničí v médiích už několikrát naznačili, že resort musí na přípravě kampaně šetřit.

"Námitku jsme podali proto, že podle nás zvítězila kvantita nad kvalitou. Víc to nechci specifikovat, bylo by složité to stručně vysvětlit," uvedl Bílý.

Ministerstvo zahraničí musí na podané námitky reagovat do deseti dnů a sporné body vysvětlit.

Jestliže ani pak nebudou agentury s vysvětlením spokojené, mohou se odvolat k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže.

Šéf T.T.V. tvrdí, že jeho firma to zatím nemá v úmyslu. "Nechceme kampaň před referendem nijak zdržovat. Jde nám jen o vyjasnění situace," řekl Bílý.

Pokud se nebude příprava kampaně dál komplikovat, měl by stát nákup reklamních ploch v médiích stihnout.

Inzerci ve velkých denících obvykle stačí zadat několik dní před tím, než má vyjít.

Extrémní lhůty nemá ani Česká televize. "Záleží, samozřejmě, na ročním období," upozornil Štěpán Wolde, marketingový ředitel společnosti ARBOmedia, která prodává reklamní čas ČT. "Některé měsíce jsou hodně plné. Optimální doba rezervace je několik týdnů předem," doplnil.

Ministerstvo zahraničí chce kampaň v médiích rozjet asi měsíc před referendem. To má být v polovině června.

Na celou kampaň má úřad ze státního rozpočtu přiděleno 200 miliónů korun. Doufá však, že konečnou částku ještě zvýší příspěvky od sponzorů.

Jaké projekty vyhlásilo ministerstvo kvůli EU

Obchodní veřejná soutěž (nad 7,5 miliónu korun) na nákup reklamy v médiích

Výzvy více zájemcům (ceny od 2 do 7,5 miliónu korun) na:

- komunikaci s médii

- tvorbu www stránek

- projekty pro "speciální cílové skupiny" (například odbory)

- komunikaci s místní samosprávou a úřady

- bezplatnou telefonní linku

Hospodářské noviny 11.2.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08