Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Projekty Jihočechů uspěly ve výběrovém řízení pro SAPARD

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 5.2.2003
Projekty Jihočechů uspěly ve výběrovém řízení pro SAPARD Jihočeši mohou být spokojeni s vyhodnocením druhého kola žádostí o finanční příspěvky v rámci programu SAPARD, který je dotován z peněz Evropské unie. Právu to potvrdil krajský radní Josef Novák (KDU-ČSL), který je členem národní výběrové komise zmíněného předvstupního programu pro zemědělství a rozvoj venkova.

Projekty Jihočechů uspěly ve výběrovém řízení pro SAPARD

Jihočeši mohou být spokojeni s vyhodnocením druhého kola žádostí o finanční příspěvky v rámci programu SAPARD, který je dotován z peněz Evropské unie. Právu to potvrdil krajský radní Josef Novák (KDU-ČSL), který je členem národní výběrové komise zmíněného předvstupního programu pro zemědělství a rozvoj venkova.

"Národní výběrová komise posuzovala bezmála tisíc žádostí ze všech krajů ČR. Celkem by na ně byla zapotřebí suma 3,5 miliardy korun. Mezi uspokojenými, kteří se podělili o celkem 1,8 miliardy, se Jihočeši neztratili a finanční podporu získalo 101 jejich projektů. Čtyřicet z nich je na likvidaci povodňových škod. Vzhledem k tomu, že se jich na tento účel sešlo v rámci republiky 165, je naše úspěšnost vysoká," konstatoval Novák. Dodal, že z Jihočeského kraje posuzovala komise celkem 178 projektů. Výsledek ukazuje, že žadatelé z jižních Čech se evidentně poučili z prvního kola programu SAPARD a předložili projekty v daleko kvalitnější podobě. Navíc dbali doporučení, aby si pečlivě prostudovali nejen základní kritéria pro hodnocení projektů, ale i kritéria doplňková, jejichž splněním projekt získává potřebné body pro schválení. Na druhé straně je škoda, jak Novák připomněl, že příležitost získat finanční prostředky opět podcenily v Jihočeském kraji pozemkové úřady, vyjma českobudějovického a táborského. Dobrá zpráva čeká například obec Sedlice, která získá z programu SAPARD přes dva milióny korun na úpravu náměstí, anebo mikroregion Podjavořicko, kam poputuje 8,4 miliónu korun na rekonstrukci místních komunikací. Špatnou zprávou pro ty, kteří se teprve chystali podat své žádosti v dalším řádném kole, je rozhodnutí agentury SAPARD, že pro tituly spadající pod gesci ministerstva pro místní rozvoj už třetí kolo vyhlášeno nebude. To znamená, že v dubnu se bude možné ucházet už jen o podporu v oblasti zemědělství a potravinářství. "Konkrétně se jedná o projekty, které se týkají investic do zemědělského majetku, zlepšování zpracování a marketingu zemědělských produktů a produktů rybolovu, zlepšování struktur pro kontrolu kvality, pro kontrolu potravin a ochranu spotřebitele a meliorací a pozemkových úprav," dodal radní Novák.

Právo 5.2.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08