Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Poslanci podpořili další projednávání "euroreferenda"

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 10.10.2002
Poslanci podpořili další projednávání "euroreferenda" Občané České republiky jsou o další krůček blíž možnosti, že o našem vstupu do Evropské unie rozhodnou v referendu. Poslanci totiž propustili do tzv. druhého čtení senátní návrh ústavního zákona, který právě toto předpokládá. Všelidové hlasování o členství v Unii by se mohlo uskutečnit už na jaře příštího roku.

Poslanci podpořili další projednávání "euroreferenda"

Občané České republiky jsou o další krůček blíž možnosti, že o našem vstupu do Evropské unie rozhodnou v referendu. Poslanci totiž propustili do tzv. druhého čtení senátní návrh ústavního zákona, který právě toto předpokládá. Všelidové hlasování o členství v Unii by se mohlo uskutečnit už na jaře příštího roku.

Podle senátního návrhu, který už schválila i vláda, by občané v referendu odpovídali na tuto otázku: Souhlasíte s tím, aby se Česká republika stala podle Smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii členským státem Evropské unie? "To znamená, že předmětem toho souhlasu je přistoupení, nicméně nepřímo se občané vyjadřují i k podmínkám smlouvy," uvedla pro Radiožurnál předsedkyně ústavně-právního výboru Senátu Dagmar Lastovecká

Průběh prvního čtení zákona ve sněmovně naznačil, že referendum o našem přistoupení k Unii zřejmě podpoří všechny parlamentní strany. Všelidové hlasování o vstupu do EU podporuje i předseda ODS Václav Klaus. Podle něj ale toto referendum mělo být pro politickou reprezentaci spíše doporučující, než určující. Také otázka měla znít podle jeho názoru méně líbivě. "Mělo se lidí ptát: Chcete za těchto podmínek, takto vyjednaných.....s těmi a těmi omezeními vstoupit do Evropské unie? Já si myslím, že to by byla přesnější otázka."

K definitivnímu schválení zákona v Poslanecké sněmovně by mohlo dojít už v závěru příštího týdne. Zpravodaj k návrhu Miloslav Výborný z KDU-ČSL totiž prosadil zkrácení lhůt k projednání předlohy ve výborech na pouhých sedm dní. Referendum by se pak podle něj mohlo uskutečnit na jaře příštího roku, nejpozději v červnu.

Pokud poslanci referendum odsouhlasí, měl by ho prezident vyhlásit do 30 dnů od podpisu smlouvy o našem přistoupení k Evropské unii. Do tří měsíců od podpisu by všelidové hlasování mělo proběhnout. Pro schválení vstupu České republiky do Unie by přitom byl nutný souhlas nadpoloviční většiny hlasujících lidí.

Český rozhlas 10.10.2002

 


   [zobrazeno (13), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08