Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 18.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - proběhlé akce - archiv



Hudba v synagogách - Muzeum Šimona Adlera, Dobrá Voda u Hartmanic

 Kategorie: Zpravodaj - proběhlé akce - archiv

datum: 5.9.2004 (17:0)
místo konání: Muzeum Šimona Adlera, Dobrá Voda u Hartmanic
pořádá: Úhlava o.p.s., Židovská obec Plzeň

Muzeum Šimona Adlera bylo vybudováno v roce 1997 jako památník židovského historika a rabína Dr. Šimona Adlera, který se zde narodil. Úvod expozice je věnován jeho životu a osudům jeho synů Sinae a Matytiahu Adlera -žijících v Izraeli. Druhá část expozice je věnována kultuře Židů a náboženství židovských obyvatel v západočeském příhraničí. Součástí expozice je i rekonstruovaná původní košer porážka a interiér pošumavské hospody. Další část expozice představuje především židovské sakrální před-měty ze sbírek Západočeského muzea. Muzeum vzniklo z iniciativy a za finančního přispění pana Matytiahu Adlera, vicepresidenta Touro College Jerusalem/New York, nákladem města Hartmanice a Ministerstva kultury ČR.


Účinkují:
Jana Boušková - harfa
Roman Novotný - flétna



Jana Boušková se díky svým úspěchům stala velmi rychle jednou z nejžádanějších světových harfistek. Vystu-puje na sólových koncertech na našich i zahraničních pódiích. Jako jediná harfistka v historii ČSR i ČR získala ocenění na dvou nejprestižnějších harfových soutěžích světa: zlatou medaili USA lnternational Harp Competiton a 2. cenu lnternational Harp Contest v Izraeli. Jana Bouško-vá absolvovala Konzervatoř v Praze a Ostravskou univerzitu ve třídě prof. Libuše Váchalové. Získání stipendia jí umož-nilo studium na americké škole Indiana University u profe-sorky Susann McDonald. Nahrála již okolo 20 CD pro domácí i zahraniční firmy, natáčí pro rozhlasové i televizní společnosti. Hraje na nást-roj americké firmy Lyon & Healy získaný jako 1. cenu na USA International Harp Competition.



Roman Novotný je významným představitelem střední generace flétnistů. Svoji rozsáhlou činnost dělí mezi orchestrální, komorní, sólové a pedagogické aktivity.
Vystudoval Konzervatoř v Pardubicích, dále pokračoval na Akademii múzických umění v Praze ve třídě prof. Jiřího Válka. Jako student se účastnil řady národních a mezinárodních soutěží, vždy s pozoruhodnými výsledky (1. cena v Soutěži konzervatoří v Brně 1987, 1. cena v Interpretační soutěži v Pardubicích 1987, 1. cena a titul absolutního vítěze v soutěži Amati v Kraslicích 1987, čestné uznání v Mezinárodní soutěži Pražské jaro 1996 - jako nejvýše oceněný kandidát z České republiky ve flétnové kategorii).  Od roku 1988 působí v České filharmonii, od září 2000 je profesorem flétnové hry na Konzervatoři v Praze. V roce 1995 založil Roman Novotný soubor Afflatus Quintet, který se o dva roky později stal držitelem 1. ceny v prestižní soutěži ARD v Mnichově. Jako sólista vystoupil Roman Novotný s našimi předními symfonickými a komorními tělesy. Intenzivně se věnuje spolupráci s harfistkou světového jména Janou Bouškovou (koncerty v cyklu České filharmonie, Státní filharmonie Brno, na Mezinárodním festivalu Concentus Moraviae, vystoupení s Komorním orchestrem České filharmonie). Ke společným projektům patří CD s hudbou světových autorů pro japonskou společnost Octavia Records nebo video nahrávka Mozartova dvojkoncertu pro flétnu a harfu. V brzké době bude na trhu další CD pro zmíněnou japonskou firmu a plánuje se společné turné po Japonsku (2005).


Program koncertu:


Bach Johann Sebastian: Sonata Es dur pro flétnu a harfu BWV 1031
Mozart W.A.:  Andante  C dur KV. 315 pro flétnu a harfu
Dvořák Antonín: Sonatina pro flétnu a harfu G dur op. 100
Debussy Claude:  En Bateau (arr. pro flétnu a harfu )
Mendelsohn - Bartholdy F.:  Fantazie  "Na křídlech písně"
Fauré Gabriel :  Fantaizie pro flétnu a harfu  op.79
de FALLA Manuel:  Španělský tanec No. 1 "La vida breve" pro harfu solo
Borne Francois:  Carmen Fantasy pro flétnu a harfu

   [zobrazeno (11), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08