Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 26.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  

Rukověť starosty

Rukověť starosty
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Rukověť starosty - Rukověť starosty



Informace o kurzu na získání certifikátu ECDL

 Kategorie: Rukověť starosty - Rukověť starosty

datum: 17.1.2003
(mezinárodní řidičák na počítač)
Obecně prospěšná společnost Úhlava o.p.s. ve spolupráci s Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze, Střední zemědělskou školou v Klatovech a společností CompAct Bohemia s.r.o. pro vás připravila kurzy pro práci s počítačem, které jsou chápány jako přípravné kurzy pro získání ECDL certifikátu.

Školení jsou sestavena tak, aby každý účastník po absolvování doporučených kurzů byl připraven složit mezinárodní certifikát European Computer Driving Licence (ECDL), který je v rámci států Evropské unie doporučen a používán jako standard základní počítačové vzdělanosti. Certifikát deklaruje, že jeho držitel prošel nezávislým mezinárodním testem a splňuje optimální znalostní kriteria pro práci s počítačem.

Projekt ECDL vznikl v západní Evropě jako reakce na problémy spojené s prudkým rozvojem informačních technologií a tím vyvolanou potřebou stanovit objektivní minimum znalostí, které umožňují pracovníkům státních institucí a velkých komerčních institucí tyto technologie využívat. Sjednocený způsob testování a mezinárodně platných certifikátů pro uživatele výpočetní techniky ECDL, řízený z Irska, se rychle stal evropským standardem ve všech rozvinutých západních zemích. V současné době již testováním prošlo přes půl milionu lidí, převážně státních úředníků a učitelů. Certifikace ECDL je zavedena ve všech západoevropských zemích, ve střední Evropě se programu zatím účastní Polsko, Maďarsko, Estonsko a Česká republika.

Nositelem oprávnění k certifikaci ECDL je v každé zemi jedna organizace – člen evropského sdružení neziskových organizací z oblasti IT – CEPIS. Projekt ECDL pro Českou republiku je koordinován nekomerční Českou společností pro kybernetiku a informatiku (ČSKI), člena skupiny CEPIS.

Základní moduly ECDL:

1. Základy informačních technologií
2. Používání PC a správa souborů
3. Textový editor
4. Tabulkový kalkulátor
5. Databáze
6. Grafické možnosti PC a způsoby a možnosti elektronické prezentace
7. Služby informační sítě

Pro získání certifikátu ECDL je nutné úspěšně absolvovat sedm zkoušek, které se vztahují k jednotlivým modulům. Zkoušky lze skládat jednotlivě, ale také v libovolných kombinacích, či všechny najednou. Zkoušky a školení probíhají v akreditované počítačové učebně Střední zemědělské školy v Klatovech na platformě Windows 98 CZ, MS Office XP CZ nebo Windows XP Pro CZ, MS Office XP CZ.

Bližší informace vám podá a přihlášky do kurzů přijímá Ing. Jiří Hamhalter z Úhlava o.p.s. na telefonním čísle 376 310 242.

Ing. Ivo Šašek, Csc (Úhlva o.p.s.)


   [zobrazeno (9), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08