Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - stalo se...



Tématický zájezd do Rosslau v okrese Anhalt - Zerbst

 Kategorie: Zpravodaj - stalo se...

datum: 27.10.2003
Informace a foto z tématického zájezdu k iniciativě LEADER+ a dalším možnostem podpory projektů ze zdrojů EU do Rosslau.
Ve dnech 21. – 22.10.2003 navštívila skupina starostů, zemědělských odborníků a pracovníků servisních organizací okres Anhalt – Zerbst ve spolkové zemi Sasko - Anhaltsko. Cesta se uskutečnilo na základě pozvání Carrefour Forum Mittlere Elbe a Zemědělského spolku „Mittlere Elbe“ e.V. se sídlem v Rosslau a program byl součástí třetí tématické konference s názvem „Učit se poznáváním“. Na přípravě programu se kromě výše uvedených organizací podílela i radnice v Rosslau a městský úřad v Coswigu.

Program návštěvy byl zahájen na radnici v Rosslau přivítáním panem starostou Klemesem Koschigem. V uvítací řeči seznámil přítomné s okresem Anhalt – Zerbst přednosta okresu pan Holger Hövelmann. Dále pracovníci městského úřadu paní Sabine Falkensteiner a okresního zemědělského úřadu pan Joachim Schmidt úřadu představili připravované projekty v rámci iniciativy LEADER II, LEADER+ a technické pomoci EFRE, což je rámcový plán průmyslových zón.

V průběhu oběda paní Elke – Andrea Ciciewski podala informaci o místní lokální akční skupině (LAG)

Odpolední program byl věnován nejprve exkurzi do obce Cobbelsdorf. Zde měli účastníci možnost se seznámit s restrukturalizací venkovského kulturního domu z doby NDR na moderní stravovací a zábavní komplex s bowlingovou dráhou. Další zastávka se konala v bývalé bramborárně, kde dříve byla uskladněna bramborová sadba pro celou Radu vzájemné hospodářské pomoci. Dnes mají jednotlivé haly pronajaty firmy zabývající se různými výrobními programy. Z iniciativy LEADER v tomto komplexu byla podpořena výroba izolačních hmot z obilních zrn a výroba stavebních panelů ze slámy.

Poté následovala prohlídka bývalého areálu obsazeného Sovětskou armádou, který je v současnosti asanován a přebudováván na civilní využití.

Večer byl věnován neformální besedě s místními starosty ve stylovém restauračním zařízení Amtsmühle v Rosslau.

Druhý den byla česká výprava přijata na radnici v Coswigu paní starostkou Doris Berlin. Pracovníci úřadu pak na praktickém příkladu představili systém financování projektů programu Obnovy venkova ve spojení s ABM. Následovala exkurze přímo v terénu s ukázkou realizované opravy komunikace, parku a rybníčku financovanou z tohoto programu.

Odpolední program pokračoval průjezdem městečkem Wörlitz kolem světoznámého parku. Poslední zastávka se uskutečnila v Gohrau, kde místní nevyužitá škola je přebudovávána v místo setkávání a vzdělávání mládeže. Rovněž tato rekonstrukce je uskutečňována z iniciativy LEADER+.

Po celou dobu výpravu doprovázel jednatel Zemědělského spolku „Mittlere Elbe“ e.V. pan Heinz Vierenklee, který byl ve spolupráci s pracovníkem Carrefour Forum Mittlere Elbe panem Karstenem Mettendorfem duchovním otcem celého programu návštěvy.

Ing. Ivo Šašek 


zobrazení fotogalérie

   [zobrazeno (52), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08