Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 úterý 23.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Česko vstoupí do unie 1. května 2004

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 19.11.2002
Česko vstoupí do unie 1. května 2004 Brzké přijetí jednotné evropské měny naráží na vysoké dluhy veřejných rozpočtů. Ministři zahraničí Evropské unie se včera dohodli na tom, že unie se rozšíří k 1. květnu 2004. K tomuto datu se stane Česká republika a dalších devět zemí členskou zemí EU. Prozatím je toto usnesení návrhem, který má být potvrzen na kodaňském summitu unie v polovině prosince.

Česko vstoupí do unie 1. května 2004

Brzké přijetí jednotné evropské měny naráží na vysoké dluhy veřejných rozpočtů.

Ministři zahraničí Evropské unie se včera dohodli na tom, že unie se rozšíří k 1. květnu 2004. K tomuto datu se stane Česká republika a dalších devět zemí členskou zemí EU. Prozatím je toto usnesení návrhem, který má být potvrzen na kodaňském summitu unie v polovině prosince.

"Evropská komise navrhla první květen. Nikdo nebyl proti," uvedl jeden z diplomatů členské země unie. Jediným důvodem tohoto rozhodnutí je podle něj odhad trvání ratifikace Smlouvy o přistoupení, která má být podepsána v dubnu. "Má se zato, že ratifikace potrvá zhruba rok," uvedl zdroj. Unie dala opakovaně najevo, že si přeje přijetí nových států tak, aby jejich občané mohli v červnu 2004 volit nové členy Evropského parlamentu.

Po vstupu do unie získá Česko i právo přijmout euro. Před vstupem do Evropské měnové unie ale musí země splnit řadu kritérií. Musí mít mimo jiné poměr dluhu k HDP pod šedesáti procenty a rozpočtový deficit pod třemi procenty HDP.

Podle včera zveřejněné zprávy ratingové agentury Fitch by měl dluh státu do roku 2005 vzrůst na 46 procent HDP a veřejné finance by měly být v deficitu větším než tři procenta.

Bez reformy veřejných financí tak nebude vstup do eurozóny možný, tvrdí experti. "Ukazuje se, že nebude možné vstoupit do měnové unie do roku 2007," řekl viceguvernér ČNB Oldřich Dědek. "Jsem však přesvědčen, že vláda v tomto směru neřekla ještě své poslední slovo a že vnímání výhod eura se stane důležitým faktorem pro urychlení fiskální konsolidace," dodal Dědek. Vláda má reformu veřejných financí představit do konce roku.

Hospodářské noviny 19.11.2002

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08