Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 29.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Meziroční pokles výroby masa se v listopadu zpomalil

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 28.12.2004
Výroba masa se v listopadu v meziročním srovnání opět snížila. Pokles byl ale nižší než v předchozích dvou měsících. Celkem se v ČR (bez drůbežího) vyrobilo o 6,7 procenta méně masa než před rokem, oznámil dnes Český statistický úřad.Výroba vepřového se podle statistiků snížila o 6,7 procenta a hovězího včetně telecího o 6,6 procenta. Naopak ceny zemědělských producentů meziročně vzrostly, více utržili zejména chovatelé prasat. "V listopadu byl zaznamenán druhý nejvyšší měsíční meziroční cenový růst v roce, a to o 15,9 procenta.

Výroba masa se v listopadu v meziročním srovnání opět snížila. Pokles byl ale nižší než v předchozích dvou měsících. Celkem se v ČR (bez drůbežího) vyrobilo o 6,7 procenta méně masa než před rokem, oznámil dnes Český statistický úřad.

Výroba vepřového se podle statistiků snížila o 6,7 procenta a hovězího včetně telecího o 6,6 procenta. Naopak ceny zemědělských producentů meziročně vzrostly, více utržili zejména chovatelé prasat. "V listopadu byl zaznamenán druhý nejvyšší měsíční meziroční cenový růst v roce, a to o 15,9 procenta. Jatečná prasata I. třídy jakosti se nakupovala za 35,38 Kč za jeden kilogram v živém a 44,96 Kč za jeden kg v mase," upozornil ČSÚ. Od počátku roku se výroba masa (bez drůbežího) meziročně snížila o 8,2 procenta vlivem poklesu výroby vepřového masa o 7,6 procenta a hovězího včetně telecího o 10,5 procenta. Ceny zemědělských výrobců vzrostly meziročně u jatečných býků o 3,8 procenta a u jatečných prasat o 8,3 procenta. Mlékárny v říjnu nakoupily o 0,5 procenta více mléka než před rokem, za 11 měsíců roku se nákup mléka meziročně o 1,5 procenta snížil. Podle statistiků klesá výroba masa kvůli úbytku chovaných zvířat a vyššímu vývozu živých zvířat. V listopadu se snížily počty poraženého skotu včetně telat meziročně o 5,4 procenta a počty poražených prasat o 2,6 procenta. Z celkového množství vyrobeného vepřového masa bylo 98 procent tuzemského původu, u hovězího to bylo 98,4 procenta.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08