Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 25.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Ministerstvo financí vydá metodiku k zákonu o DPH

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 3.9.2004
Prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek vyzval znovu ministra financí Bohuslava Sobotku k vydání závazného pokynu finančním úřadům tolerovat chyby, k nimž může docházet kvůli překotnému přijetí novely zákona o DPH. Tato výzva byla učiněna v souladu s odvoláním na jednání ze dne 19. dubna 2004 na Úřadu vlády ČR, které proběhlo za účasti tehdejšího předsedy vlády Vladimíra Špidly, ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana, ministra financí Bohuslava Sobotky a představitelů Hospodářské komory ČR. „Zástupci HK ČR byla při tomto jednání vyslovena žádost, aby metodickým pokynem ministra financí bylo finančním úřadům sděleno, že nemají v prvních měsících účinnosti nového zákona o DPH sankcionovat metodické chyby zapříčiněné krátkou dob, kterou měli podnikatelé na seznámení se s postupy předepsanými novým zákonem,“ vysvětluje prezident HK ČR Jaromír Drábek.

Prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek vyzval znovu ministra financí Bohuslava Sobotku k vydání závazného pokynu finančním úřadům tolerovat chyby, k nimž může docházet kvůli překotnému přijetí novely zákona o DPH. Tato výzva byla učiněna v souladu s odvoláním na jednání ze dne 19. dubna 2004 na Úřadu vlády ČR, které proběhlo za účasti tehdejšího předsedy vlády Vladimíra Špidly, ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana, ministra financí Bohuslava Sobotky a představitelů Hospodářské komory ČR.

„Zástupci HK ČR byla při tomto jednání vyslovena žádost, aby metodickým pokynem ministra financí bylo finančním úřadům sděleno, že nemají v prvních měsících účinnosti nového zákona o DPH sankcionovat metodické chyby zapříčiněné krátkou dob, kterou měli podnikatelé na seznámení se s postupy předepsanými novým zákonem,“ vysvětluje prezident HK ČR Jaromír Drábek.

Písemné podoby se metodický pokyn do konce července nedočkal, prezident HK ČR proto zaslal ministru financí dopis s žádostí o jeho vydání, v němž mimo jiné vyjádřil obavy z toho, že po určité době budou pouze mediálně publikované výroky promlčeny a finanční úřady budou při zpětných kontrolách penalizovat i metodické chyby z prvních měsíců po nabytí účinnosti nového zákona o DPH.

„Bohuslav Sobotka nyní v dopise zaslaném v reakci na naši písemnou žádost sdělil, že daná problematika je řešena a příslušný pokyn bude vydán v průběhu září,“ řekl Jaromír Drábek.

I v současné době je podle ministra financí možné řešit dané případy individuálně, a to žádostí o prominutí příslušenství daně podle zákona o správě daní a poplatků. „Metodici finančních ředitelství byli i v tomto smyslu instruováni,“ píše se mimo jiné v dopise ministra financí. Jinými slovy, pokud se podnikatel dopustil chyby kvůli nemožnosti dostatečné přípravy na prostudování novely zákona o DPH a finanční úřad se bude případem zabývat, může podnikatel požádat o prominutí, kterému by mělo být vyhověno.

„Vzhledem k tomu, že jsme tento problém řešili již v polovině dubna, očekával jsem, že bude písemný pokyn vydán dříve než po čtyřech měsících platnosti nového zákona a písemné urgenci. I přesto samozřejmě ocením, pokud se naší žádosti skutečně vyhoví a v průběhu tohoto měsíce bude metodický pokyn vydán,“ uzavřel Drábek.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08