Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Evropská komise doporučila daňové zvýhodnění biopaliv

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 27.7.2004
Když Rada ministrů hospodářství a financí EU přijala v březnu loňského roku novou směrnici na úpravu minimální spotřební daně na energetické zdroje, rozhodující většina současných států předtím uplatnila žádosti o výjimky. Když se směrnice přijímala pro nové členské státy (závazně k 1. květnu), argumentovala Evropská komise na podporu svých požadavků v podstatě stejně jako u zemí "patnáctky" - možným vlivem jednorázově nepřiměřeného zdražení vstupů na podnikání a ekonomický růst. Česká republika tehdy požádala o výjimku pouze pro uhlí a elektřinu; o žádnou výjimku nepožádal pouze Kypr.

Když Rada ministrů hospodářství a financí EU přijala v březnu loňského roku novou směrnici na úpravu minimální spotřební daně na energetické zdroje, rozhodující většina současných států předtím uplatnila žádosti o výjimky. Když se směrnice přijímala pro nové členské státy (závazně k 1. květnu), argumentovala Evropská komise na podporu svých požadavků v podstatě stejně jako u zemí "patnáctky" - možným vlivem jednorázově nepřiměřeného zdražení vstupů na podnikání a ekonomický růst. Česká republika tehdy požádala o výjimku pouze pro uhlí a elektřinu; o žádnou výjimku nepožádal pouze Kypr. V červnu se v Bruselu začala konečně projednávat žádost o zvýhodnění bionafty určené spíše pro zemědělství - Evropská komise doporučuje přijmout návrh na zamýšlené snížení spotřební daně na směsi motorové nafty a bionafty.

Snížení zdůvodnila potřebou zvýšit využití ekologicky přátelských paliv přispívajících ke snížení skleníkových plynů. Sleva má pokrýt rozdíl mezi doplňkovými náklady na získání energie z obnovitelných energetických zdrojů a tržními cenami alternativních paliv. Oznámené snížení by se vztahovalo na směsi s nejméně 31 procenty objemu řepkového metylesteru (RME) v konečné směsi používané k pohonu. Sazba spotřební daně z jednoho tisíce litrů takové směsi by se měla snížit ze současných 306 na 211 €, tedy o 95 €. Snížení spotřební daně se bude vztahovat na všechny výrobce a dovozce směsí, kteří ji dávají do oběhu, pokud bude jejich produkt odpovídat daným specifikacím. Omezí se však pouze na dotaci výroby jednoho sta tisíc tun RME. Snížení spotřební daně bude po schválení Evropskou komisí platit šest let. Ke snížení spotřební daně Česká republika navíc zamýšlí poskytnout grant - přímou nevratnou dotaci 257 € na 1000 litrů RME, která se bude poskytovat do konce roku 2006.

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08