Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 19.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Francie a Německo se shodly na podobě reforem zemědělství

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 26.10.2002
Francie a Německo se shodly na podobě reforem zemědělství Francouzský prezident Jacques Chirac a německý kancléř Gerhard Schröder se ve čtvrtek dohodli na přístupu k zemědělské politice Evropské unie. Schröder to oznámil po schůzce s Chirakem před začátkem mimořádného summitu EU.

Francie a Německo se shodly na podobě reforem zemědělství

Francouzský prezident Jacques Chirac a německý kancléř Gerhard Schröder se ve čtvrtek dohodli na přístupu k zemědělské politice Evropské unie. Schröder to oznámil po schůzce s Chirakem před začátkem mimořádného summitu EU.

Sdělil, že zemědělské výdaje by se v nadcházejícím rozpočtovém období (v letech 2007-2013) měly zvyšovat pouze o míru inflace, zůstaly by tedy stejné jako dosud. Do roku 2006 by se podle obou státníků na dosavadních pravidlech nic neměnilo. Rolníci z nových členských zemí by měly dostat pouze částečné přímé zemědělské podpory, zřejmě tak, jak to navrhla Evropská komise.

Tato dohoda by se mohla záhy stát základem celkového kompromisu na summitu. Francie a Německo jsou klíčoví hráči a jejich shoda vypadá jako přijatelná pro většinu, protože zahrnuje ústupky obou stran. Pokud by bylo jasné, co se bude dít do roku 2004, mohou být detaily vypracovány posléze - to by na rozšiřovací jednání nemělo mít vliv.

"Zaujali jsme oba stanovisko, že nabíhání (přímých plateb) pro vstupující země začne v roce 2004. Od roku 2007 budou výdaje zmrazeny a nebudou se do roku 2013 zvyšovat více než o míru inflace," řekl Schröder.

Vyplývá z toho, že pokud se noví členové v roce 2006 dostanou na úroveň 35 procent přímých podpor, bude další zvyšování na jejich straně muset při zmrazených prostředcích být doprovázeno snižováním na straně dosavadních členských států. Zbývá spočítat, kdy by se oba procesy střetly, tedy ve kterém roce by se přímé podpory srovnaly pro všech pětadvacet členů Evropské unie.

Hostitel, dánský premiér Anders Fogh Rasmussen, přivítal dohodu Francie a Německa. Podle něho je to dobrým předpokladem pro celkový úspěch summitu. Dnes by mělo Dánsko předloží ostatním návrh konečného usnesení.

Hospodářské noviny 25.10.2002

 


   [zobrazeno (25), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08