Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



S podporou řešení SAP zaregistroval SZIF již přes 27 000 žádostí o "evropské" dotace

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 3.6.2004
Společnost SAP ČR, největší dodavatel podnikového aplikačního softwaru na českém trhu, dnes oznámila, že agrární platební agentura při Státním zemědělském intervenčním fondu (SZIF) úspěšně završila již druhý měsíc produktivního provozu s podporou implementovaného informačního systému SAP. Zadavatelem projektu bylo Ministerstvo zemědělství ČR (MZe).

Společnost SAP ČR, největší dodavatel podnikového aplikačního softwaru na českém trhu, dnes oznámila, že agrární platební agentura při Státním zemědělském intervenčním fondu (SZIF) úspěšně završila již druhý měsíc produktivního provozu s podporou implementovaného informačního systému SAP. Zadavatelem projektu bylo Ministerstvo zemědělství ČR (MZe).

Implementovaná sada řešení mySAP Business Suite je od 1. dubna ve fázi ověřovacího produktivního provozu a nyní podporuje v rámci platební agentury všechny klíčové procesy související s čerpáním dotací pro zemědělské subjekty v ČR z agrárních fondů Evropské unie.

Nezbytným předpokladem pro plné zahájení činnosti platební agentury bylo i úspěšné ukončení auditního akreditačního procesu SZIFu k jeho organizační a informatické připravenosti plnit po vstupu ČR do Evropské unie roli platební agentury dle požadavků evropské a národní agrární legislativy. V lednu 2004 nastartovaný akreditační proces byl na sklonku dubna završen udělením akreditace pro SZIF Ministerstvem financí ČR.

V souladu s tím umožňuje od 3. května 2004 řešení SAP registrovat dotační žádosti českých farmářů v informačním systému SZIF. K 31. květnu bylo tak v informačním systému registrováno a dále zpracováváno více než 27 000 žádostí (přijatých v průběhu čtyř týdnů), jež např. pro dotační opatření SAPS (tzv. zjednodušené schéma platby na plochu) reprezentují již přes 99 % celkové evidované plochy zemědělské půdy v ČR, na kterou je možno žádat finanční podporu. Platební agentura má již v letošním roce distribuovat zhruba 27 miliard Kč z národních zdrojů a ze zemědělského fondu Evropské unie.

"Máme unikátní systém, který nám dnes závidí i zavedené platební agentury dlouholetých členů EU," uvedl Ing. Jan Höck, ředitel SZIF, při prezentaci akreditované platební agentury předsedovi vlády Vladimíru Špidlovi a poslancům Parlamentu ČR dne 6. května 2004. "Nedostali jsme ho ale na stříbrném podnose. Obrovské úsilí jsme museli vynaložit i my. Naši pracovníci se paralelně s programátory podíleli nejprve na analýze, pak na přesném zadání, tvorbě, kontrole, odzkoušení systému apod. Představovalo to stovky hodin práce navíc k běžné činnosti našich zaměstnanců, ale dnes jsme z nově přijatých členských států jediní, kdo mají plně a bez omezení akreditovanou a funkční platební agenturu. Snad nejlepším důkazem byla skutečnost, že už od prvního dne jsme plynule a bez potíží přijímali i žadatele ze Slovenska, kteří svou agenturu včas neměli."

Společnost SAP ČR realizovala projekt, který se řadí k vůbec největším nasazením aplikačního softwaru v České republice, v rekordním čase necelých 6 měsíců. Projekt byl zahájen 10. října 2003 a jeho příprava a vypracování cílového konceptu procesní a technické realizace bylo finalizováno počátkem letošního roku. Vlastní realizace byla zahájena 5. ledna 2004 a celý systém byl uveden do produktivního provozu počátkem dubna. Významnými implementačními partnery SAP ČR byly i společnosti Siemens Business Services a Helika Expert (nyní Hexpert).

"Z důvodu zajištění akreditace ze strany Evropské unie bylo nezbytné předat úspěšně zavedené řešení již několik týdnů před naším vstupem do EU," řekl Martin Bednár, generální ředitel SAP ČR. "Projektu platební agentury se pod projektovým a integračním řízením SAP ČR po několik měsíců účastnilo více než sto našich a partnerských specialistů a přes sto pracovníků na straně MZe a SZIF. Díky jejich úsilí se nakonec podařilo zajistit veškeré požadované funkcionality v daném, velmi krátkém termínu."

V rámci projektu byla dodána nejnovější sada řešení mySAP Business Suite. V rámci této platformy SZIF využívá pro podporu externího portálu pro farmáře a interního portálu platební agentury řešení SAP Enterprise Portal (SAP EP). Řešení SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) umožňuje registrovat, kontrolovat a schvalovat podané žádosti o platby a modul SAP Public Sector - Collection and Disbursement (SAP PS-CD) spravuje platební účty žadatelů, platby, upomínky apod. Oblast výkaznictví zabezpečuje řešení SAP Business Information Warehouse (SAP BW), včetně EU výkazů a operativního a analytického reportingu. Veškeré aplikační technologie jsou potom integrovány na základě integrační a komunikační infrastruktury SAP Exchange Infrastructure (SAP XI).

O SAP

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08