Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Jak získat peníze z EU? Na večírku

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 24.3.2003
Jak získat peníze z EU? Na večírku Víte, jak získají regionální politici peníze z evropských fondů například na opravu silnic? Pak vězte, že to bude na večírku nebo na luxusním obědě pro speciálně pozvané bruselské úředníky a politiky. Opravdu. I když to uším člověka, který chodí do práce a žije třeba od výplaty k výplatě zní asi divně, je to nejběžnější způsob lobbování, tedy hájení našich zájmů, v srdci sjednocené Evropy. Odtud budeme už zanedlouho dostávat stovky milionů eur pomoci.

Jak získat peníze z EU? Na večírku

Víte, jak získají regionální politici peníze z evropských fondů například na opravu silnic? Pak vězte, že to bude na večírku nebo na luxusním obědě pro speciálně pozvané bruselské úředníky a politiky. Opravdu. I když to uším člověka, který chodí do práce a žije třeba od výplaty k výplatě zní asi divně, je to nejběžnější způsob lobbování, tedy hájení našich zájmů, v srdci sjednocené Evropy. Odtud budeme už zanedlouho dostávat stovky milionů eur pomoci. A jednotlivé české kraje už se o možnosti získávání kontaktů na významné úřady zajímají. Ústecký kraj má výhodu. Vedení nemusí platit vlastní honosné zastoupení. Pomoc mu nabídla provincie Jižní Holandsko, s níž udržuje přátelské vztahy. Nizozemský kraj si tu reprezentativní "velvyslanectví" vydržuje. A hejtman jej bude využívat po vstupu země do EU. "Jak se získávají kontakty? No jednoduše, uspořádáte prezentační akci, kam pozvete významné úředníky a politiky," říká Zdeněk Werner, ředitel Pražského domu v Bruselu, dosud jediného reprezentativního zastoupení regionu v Evropě. "Ale nejhorší je vymyslet, kdy se bude večírek konat, nesmíte se totiž trefit do času, kdy nějakou akci pořádá například Vídeňský dům nebo jiný významný kraj," dodává Werner.

"A ještě lepší než večerní slavnost, kam přijdou pozvaní hosté, je neformální oběd," přemýšlí Werner. "Pražský dům má totiž tu výhodu, že leží nedaleko parlamentu, konventu i třeba Rady Evropy. Úředník si sem odskočí třeba v době oběda a podnikatelé či politici, kteří mají zájem přednést mu své problémy, jej mohou kontaktovat," dodává Werner, který nabízí Pražský dům i k poměrně drahému pronájmu pro ostatní kraje i soukromé firmy. A kam by si tedy mohl třeba ústecký hejtman pozvat svého partnera nebo průmyslníka, který poskytne práci desítkám lidí? Pokud by si kraj Pražský dům v Avenue Palmerston 16 pronajal, bude při skleničce rozprávět se svým partnerem v měšťanském domě na rokokovém nábytku. Bude se procházet v místnostech krásně vymalovaných romantickými motivy, v každé místnosti může být zapálen oheň v krbu. Z přízemních reprezentačních prostor mohou zvaní hosté vyjít do nevelké, ale příjemné stinné zahrady. "Dům stál 44 milionů korun a Praha jej koupila před dvěma roky od starších manželů. Paní byla zubařka, ale opravdová specialistka s málo početnou, ale bohatou klientelou. Tak jednou týdně léčila někoho z královské rodiny a jejího okolí, více pracovat nemusela, na slušné živobytí to opravdu stačilo. Pán se rozhodl, že už nemusí v pětačtyřiceti pracovat a bude si užívat na golfu," vypráví Zdeněk Werner. Dům je opravdu krásný. Ještě, aby Praze bruselské zastoupení pomohlo.

Mladá fronta Dnes 24.3.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08