Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 29.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Velké potravinářské provozovny vyhovují požadavkům EU

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 21.3.2003
Velké potravinářské provozovny vyhovují požadavkům EU Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla šetření zatím v 752 provozech, které tvoří asi jedenáct procent z celkového počtu všech výrobců potravin neživočišného původu. Významné potravinářské provozy v ČR s malými výjimkami vyhovují hygienickým požadavkům Evropská unie. Oznámila to mluvčí inspekce Daniela Kolejková.

Velké potravinářské provozovny vyhovují požadavkům EU

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla šetření zatím v 752 provozech, které tvoří asi jedenáct procent z celkového počtu všech výrobců potravin neživočišného původu. Významné potravinářské provozy v ČR s malými výjimkami vyhovují hygienickým požadavkům Evropská unie. Oznámila to mluvčí inspekce Daniela Kolejková.

Inspektoři posuzovali 74 ukazatelů, které požadují příslušné vyhlášky. Každou provozovnu přitom zařadili do kategorie podle míry rizika. Pouze čtyři firmy z celkového počtu měly problémy s hygienou, zbylé vyhověly s menšími nebo minimálními nedostatky. Nejvíce potíží působí neodpovídající vybavení budov, například řešení umyvadel, toalet, stropní instalace, oken či stropů. "O hygienických podmínkách jsou čeští výrobci informováni už deset let," připomněla Kolejková. Inspekce však předpokládá, že střední a malé podniky při kontrole už tak dobře nedopadnou.

Splnění domácích požadavků je pro potravinářské výrobce zcela nezbytné, protože již zahrnuje standardy směrnic EU. Hygienická nezávadnost provozů souvisí s audity a certifikací a bude jednou ze základních podmínek činnosti na společném trhu i v maloobchodní síti. Příslušná vyhláška ministerstva zemědělství je pro existující výrobce účinná s datem vstupu České republiky do EU. Pro firmy, které zahájí provoz letos po 1. červenci, platí předpis okamžitě. Průzkumné šetření hygienických požadavků provede SZPI nyní i u středních a menších výrobců a o jeho výsledku bude veřejnost informovat.

AGRIS 20.3.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08