Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 pátek 29.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Severočeši mají od unie více peněz

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 18.3.2003
Severočeši mají od unie více peněz Pro města a obce v regionu zřejmě definitivně skončila šance na miliony z předvstupního evropského programu SAPARD určeného na rozvoj venkova. V jarním kole měly být projekty obcí předloženy do 10. dubna. "V posledním třetím kole programu, které bylo určeno pro oblasti postižené loňskými povodněmi, bylo podáno tolik kvalitních projektů, že na další kola již letos nejsou k dispozici žádné prostředky," informoval vedoucí regionálního pracoviště agentury SAPARD pro severozápadní Čechy Rostislav Brandejs.

Severočeši mají od unie více peněz

Pro města a obce v regionu zřejmě definitivně skončila šance na miliony z předvstupního evropského programu SAPARD určeného na rozvoj venkova.

V jarním kole měly být projekty obcí předloženy do 10. dubna. "V posledním třetím kole programu, které bylo určeno pro oblasti postižené loňskými povodněmi, bylo podáno tolik kvalitních projektů, že na další kola již letos nejsou k dispozici žádné prostředky," informoval vedoucí regionálního pracoviště agentury SAPARD pro severozápadní Čechy Rostislav Brandejs. "A příští rok se nás již předvstupní SAPARD netýká, protože naše země se stane řádným členem Evropské unie," vysvětlil Brandejs. Ve druhém kole programu, ve kterém Evropská unie nabízela na rozvoj malých měst a obcí celkem 1,3 miliardy korun, uspěl z Karlovarského kraje jako jediný projekt Královského Poříčí na vytvoření kulturně společenského centra v nevyužívaném bývalém zámečku v hodnotě 35 milionů korun. "Obec zámek v areálu stavební průmyslovky koupila od státu za sedm set tisíc a chceme v něm zřídit obecní úřad, knihovnu, ordinaci lékaře, tři byty, společenský sál, posilovnu, saunu a kuželkářskou dráhu," informoval starosta Královského Poříčí Ivan Stefan. Předvstupní program SAPARD představoval nabídku podstatně větší finanční pomoci z Evropské unie, než tomu bylo například u dosavadního programu Phare. Samosprávu v Karlovarském kraji ale zastihl prakticky nepřipravenou a miliony, které mohl region využít na svůj rozvoj, tak putují do krajů pohotovějších. "Náskok Severočechů v přípravě projektů byl značný, ústecký krajský úřad totiž obcím podstatně dříve dotoval vytvoření odborných rozvojových strategií i samotných žádostí o evropské dotace," konstatoval Brandejs. Další šance na evropskou podporu nastane podle něho regionu ještě po plánovaném vstupu Česka do EU v příštím roce. "Jako členská země unie budeme mít přístup k strukturálním fondům, v chystaném společném regionálním operačním programu má být pak k dispozici asi desetkrát více prostředků, než tomu bylo v předvstupním programu SAPARD," upozornil Brandejs. I na tyto prostředky si však podle něho sáhnou jen ti žadatelé, kteří budou mít dokonale připravené rozvojové projekty.

Mladá fronta Dnes 18.3.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08