Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 sobota 20.dubna 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Středisko chce bořit mýty o Evropské unii

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 26.2.2003
Středisko chce bořit mýty o Evropské unii V pořadí druhé Regionální evropské informační středisko v Karlovarském kraji otevřeli včera představitelé krajského úřadu, ministerstva zahraničních věcí a delegace Evropské komise v prostorách vestibulu krajského úřadu. Podle náměstka ministra zahraničních věcí Jana Kohouta bude jeho úkolem bořit zažité mýty, které mezi lidmi kolují v souvislosti s plánovaným vstupem České republiky do Evropské unie.

Středisko chce bořit mýty o Evropské unii

V pořadí druhé Regionální evropské informační středisko v Karlovarském kraji otevřeli včera představitelé krajského úřadu, ministerstva zahraničních věcí a delegace Evropské komise v prostorách vestibulu krajského úřadu. Podle náměstka ministra zahraničních věcí Jana Kohouta bude jeho úkolem bořit zažité mýty, které mezi lidmi kolují v souvislosti s plánovaným vstupem České republiky do Evropské unie.

"Když někdo někam vstupuje, panují mezi lidmi obavy nejrůznějšího charakteru. Naše komunikační strategie proto stojí na konkrétních odpovědích na konkrétní otázky," vysvětlil poslání středisek náměstek ministra zahraničních věcí. Hlavním cílem je podle jeho slov být co nejsrozumitelnější. "Nechceme lidi zahlcovat složitými výpočty daní, ale naopak je chceme co nejpřesněji informovat o otázkách, které je trápí," doplnil Kohout.

Podle ředitele Regionálích evropských informačních středisek Romana Kořána se na pracovníky jednotlivých středisek nejčastěji obracejí mladí lidé, nebo naopak důchodci. "Důchodci se zajímají o to, jestli napřijdou se vstupem do unie o své úspory, mladí se snaží získat informace o možnostech studia v zahraničí a případném dalším uplatnění v jiných zemích unie," uvedl několik příkladů z praxe Kořán.

To, že informační středisko leží na periferii města, nepovažuje Kořán za problém. "Společně s hejtmanem Karlovarského kraje a primátorem Karlových Varů jsme hodně diskutovali na téma umístění střediska. Budova krajského úřadu nám vzhledem k aktivnímu přístupu k lidem připadala nejvhodnější," vysvětlil Kořán.

Moje noviny 26.2.2003

 


   [zobrazeno (0), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08