Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 12 Deprecated: Function session_register() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/_head.php on line 13 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 17 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/html/cab/jz/counter/counter.php on line 18 Šance pro jihozápad
 čtvrtek 28.března 2024   přihlásit se   nápověda   

O nás!   Zpravodaj   Projekty   Rukověť starosty   Přehled subjektů   Spolup. sdružení   Komerční firmy   Kontakt   Odkazy  

home         Žeryk
Šance - Jednotlivé adresáře - levé menu

jz.cz

 Menu  
 Počet přístupů  

celkem přístupů: více o počtech přístupů...
 160161 
 Kontakt  

Šance pro jihozápad
Klenčí p. Č. 118
345 34 Klenčí pod Čerchovem

tel/fax: 379 794 511
mail:sance@jz.cz http:www.jz.cz

 Partneři  


Komerční banka, a.s.
Komerční banka a.s.


CompAct Bohemia s.r.o.
CompAct Bohemia s.r.o.


AgAkcent s.r.o.
AgAkcent s.r.o.



Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s.



Perri

 Doporučujeme  

    Zpravodaj - agris



Hodnocení EK v Maďarsku

 Kategorie: Zpravodaj - agris

datum: 10.10.2002
Hodnocení EK v Maďarsku Již několik let dostává Maďarsko od Evropské komise převážně pozitivní hodnocení. Letošní nebylo výjimkou. Opakují se ale i mnohé výtky, které unie vůči Maďarsku má. Aktuální hodnocení komise však nevyvolává v Maďarsku přehnanou pozornost a nepatří mezi nejdůležitější témata médií.

Hodnocení EK v Maďarsku

Již několik let dostává Maďarsko od Evropské komise převážně pozitivní hodnocení. Letošní nebylo výjimkou. Opakují se ale i mnohé výtky, které unie vůči Maďarsku má. Aktuální hodnocení komise však nevyvolává v Maďarsku přehnanou pozornost a nepatří mezi nejdůležitější témata médií.

Například v úterním hlavním večerním zpravodajství veřejnoprávní televize, která měla podle slov hlasatele text hodnocení již k dispozici, byl jeho obsah až čtvrtou zprávou v pořadí. Maďarsko podle hlášení vyhovuje politickým kritériím vstupu do unie a oceňuje se pokrok, kterého země dosáhla v některých dříve problémových oblastech.

Míra korupce v zemi je podle zprávy znepokojující a je nutné přijat co nejdříve rozhodnutí směřující k efektivnějšímu řešení tohoto problému. I z tohoto hlediska vítá zpřísnění podmínek pro výstavbu dálnic, které byly za předchozí vlády zadávány bez veřejného konkursu.

Maďarsko je podle komise na konkurenční prostředí trhu unie vcelku připraveno, jeho hospodářské přibližování však vykazuje i některé nedostatky. Kritizována je například výše deficitu rozpočtu (ta by mohla podle některých prognóz letos dosáhnout až 8 %) a značný nárůst mezd, který výrazně překračuje míru růstu produktivity a mohl by vést ke snížení konkurenceschopnosti maďarské ekonomiky.

AGRIS 10.10.2002

 


   [zobrazeno (23), přeposláno (0), tisknuto (0)]

Šance - Intranet - pravé menu

jz.cz

 Doprava  
 Aktuality  
 Nepřehlédněte  
 Intranet "Šance"  
 (c) 2000-2024 Šance pro jihozápad aktualizace:  13.11.2008 10:03:08